Geschiedenis

Onze school draagt de naam van Groen van Prinsterer; een groot staatsman en voorvechter van het christelijk onderwijs.                                                                                               Guillaume Groen van Prinsterer werd in 1801 in Den Haag geboren. Zijn vader was arts, de eerste inspecteur van de volksgezondheid, die ons land kende. Guillaume, ook wel Willem, was erg begaafd. In 1823 promoveerde hij tegelijk cum laude in de letteren en in de rechten. In dat zelfde jaar trouwde hij met Elisabeth van der Hoop. In 1840 kwam hij in de Tweede Kamer en begon zijn politieke loopbaan. Hij pleitte voor de vrijheid bijzondere scholen te mogen oprichten.

Op 19 april 1929 werd de (oorspronkelijke) vereniging opgericht, zij het onder een andere naam. In oktober 1931 is het gebouw aan de Emmalaan in gebruik genomen. Toen bestond het gebouw uit drie leslokalen, inmiddels bestaat het prachtige oude gebouw uit 9 leslokalen, een speellokaal en een handvaardigheidlokaal. 

Per 1 januari 2014 is de Stichting Kindwijs opgericht, gevestigd te Middelharnis.

Onder deze rechtspersoon vallen momenteel 8 scholen; de Eben Haƫzerschool te Havenhoofd, de Groen van Prinstererschool te Middelharnis, het Kompas te Stellendam, de Oranje Nassauschool te Nieuwe Tonge, de Prins Mauritsschool te Dirksland, School met de Bijbel te Sommelsdijk, en School met de Bijbel 'De Regenboog' te Melissant.